Små ting

Verden snurrer rundt og rundt med mennesker på alle kanter og over oss er himmelen med internett og satellitter som kobler oss sammen. Vi får nyheter om viktige møter hvor statsledere snakker om de store sakene og blir servert alt vi trenger å vite på kveldssendingene og i overskriftene.

Det kjennes av og til som om det ikke nytter å gjøre de små tingene. For hvor mye kan du forandre i en verden hvor alt flyter og ingenting stopper?

Men en liten forskjell kan også forandre verden. Engasjerte mennesker forandrer sin lille del av verden hver dag. Selv om de fleste hendelser ikke havner i historiebøkene er hele vår sivilisasjon med pyramider og drabantbyer bygget stein på stein av enkeltmennesker.

På den lille blå planeten vi deler med alt annet liv vi kjenner til i hele universet stiger havene og det kriges om jord, penger og meninger hver dag. Regnskogene brennes ned og arter vi ikke har funnet ennå dør ut før vi kan oppdage dem. Det er på tide å gjøre noe og hvis vi ikke tar ansvar selv kan vi vel ikke kreve så mye av andre? 

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Det er mye bedre å gjøre små ting enn å gjøre ingenting og etter hvert, når det kjennes dagligdags å gjøre små ting, kan man begynne med større saker. For hvis de små tingene skjer, og man ser at det nytter, er det mye lettere å ta fatt på oppgaver som virker uoverkommelige.

De største forandringene skjer når mennesker samarbeider om noe de brenner for. Ett menneske kan tenke store tanker og ha innflytelse, men for å få noe gjort må vi samle gode krefter og dra i samme retning. 

Organisasjonene, foreningene og partiene gjør det lett for oss å møte likesinnede og engasjerte folk. Det er kanskje litt skummelt å gå på sitt første møte alene, men neste gang vil du kjenne igjen både ansikter og navn. 

Jeg har valgt to organisasjoner og ett parti. Ett sted må man starte, og for meg ble det Amnesty, WWF og SV

Hvor har du startet? Hvor går du videre?

Hva vil du forandre?


Klikk her for flere linker, og legg gjerne igjen et engasjerende tips i kommentarfeltet.

2 thoughts on “Små ting

  1. Liker, liker, liker! Og så får jeg så mange tanker i hodet mitt når jeg leser det du skriver. 🙂

  2. Jeg startet med meg selv.
    Deretter gikk jeg for WWF, Unicef og Kirkens Nødhjelp.
    Vet du at en konsekvens av bistand til u-land er at disse ikke lærer seg å bygge seg opp selv? F.eks. land som Uganda hvor halve statsbudsjettet er bistand fra utlandet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *