En time her og en time der

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Èn time i mars kan du gjør noe veldig enkelt. Alt du trenger er en lysbryter.

Det telles ned til verdens største klimakampanje, Earth Hour, i år også. Gled deg!

Klimasaken har aldri vært viktigere enn nå. Dette handler om mer enn en stemningsfull time i mørket: Målet er at deltakerne i årets Earth Hour skal ta med seg engasjementet og gjøre mer for klimaet også resten av året, sier Ina Toften. (Fra earthhour.no)

Vi har alle en time å gi til miljøet, og Earth Hour er muligheten til å gi en time sammen med en milliard mennesker verden over. Det er bare det elektriske lyset som slukkes, så det er nok av hyggelige og spennende ting å finne på i måneskinnet eller med levende lys. (Her er noen tips fra Earth Hour 2010.)

26. mars klokken 2030, lokal tid uansett hvor man befinner seg i verden, oppfordrer WWF og alle deres samarbeidspartnere om å slå av lyset i en time for å ta et standpunkt. Siden det startet i Sydney i 2007 har kampanjen spredt seg til hele verden, og store har landemerker slukket lysene sammen med bedrifter, kongelige, skoler, byer og folk hjemme i sine egne stuer.

For meg er Earth Hour et håp om en bedre verden. Aldri noen gang i historien har så mange mennesker samlet seg om en aksjon som har vært så tydelig og fredelig. Selv om opplevelsen ble litt satt i skyggen av at mesteparten av Oslo hadde flombelysningen på, var det stort å se alle dem som meldte seg på og trykket på bryteren. Og da vi kom hjem og kunne følge bildene fra resten av verden, var det følelsen av samhold og at vi alle tenkte på èn ting i en time som var sterkest. Det er derfor jeg gleder meg til årets Earth Hour.

Årets viktigste budskap er å ta med seg opplevelsen forbi timen. Gjør litt hver dag, og start med Earth Hour. Dette kan du gjøre:

1. Slå av lyset 26. mars kl 2030.

Meld deg på hos earthhour.no, og planlegg noe hyggelig. Det kommer flere naive tips her, og det anbefales å følge med på både den norske og den internasjonale siden for inspirasjon. Du kan også delta på Facebook.

Det viktigste er å slå av lyset, og å tenke på hvorfor.

2. Fortell andre at du har meldt deg på.

Gi dem informasjon om Earth Hour hvis de lurer, og kanskje får de også lyst til å delta. Kan jobben eller skolen din melde seg på, eller har du mulighet til å påvirke politikerne i kommunen du bor i? Se oversikt over påmeldte i Norge her.

I Sverige har over 200 skoler, over 100 kommuner og over 400 bedrifter allerede meldt seg på. Slår vi svenskene?

Bruk bloggen din, Twitter, Facebook, LinkedIn og alle kanalene du kommuniserer med mennesker i. Skriv grønne poster, skriv om Earth Hour og skriv om engasjement.

3. Fortsett å tenke på Earth Hour når lyset slås på igjen.

Vi har alle små ting vi kan forandre på for å bli litt mer miljøvennlige.

En time her og en time der, det blir fort litt forandring det…

Det kommer flere grønne poster fremover. Hva har du mest lyst til å lese om?

Hva er ditt beste tips for Earth Hour? Hvordan redder du verden?

4 thoughts on “En time her og en time der

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *